22.01.2021, 12:30

У Лисичанську затримано рецидивіста, який нападав на жінок

В Лисичанске задержан рецидивист, нападавший на женщин

У Лисичанську співробітники поліції встановили особу злочинця та затримали чоловіка, який скоїв низку грабежів та розбійних нападів на жінок. Розбійником виявився неодноразово судимий 31-річний житель Лисичанська, який був умовно-достроково звільнений з місця позбавлення волі.

Затриманому повідомлено про підозру. Крім того, в даний час в суді знаходиться на розгляді обвинувальний акт щодо нього за вчинення протягом 2019 року серії крадіжок чужого майна, повідомляє Час Пік з посиланням на Відділ комунікації поліції Луганської області.

"Слідчими Лисичанського відділу поліції у рамках відкритих кримінальних проваджень під процесуальним керівництвом прокуратури оголошено затриманому про підозру у скоєнні злочинів, передбачених статтями 186 "Грабіж", 187 "Розбій" та 357 "Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження" КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - повідомили у поліції.

Чоловікові загрожує покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

У поліції повідомили, що, на початку січня 2021 р. у Лисичанську в поліцію стали звертатися жінки з повідомленнями про те, що на них були здійснені напади невідомим чоловіком, який із застосуванням насильства викрадав їх майно.

Поліцейські проаналізували інформацію, яку надали потерпілі, прикмети нападника, час, спосіб та "почерк" скоєння ним злочинів, а також врахували стать потерпілих, які ставали його жертвами. 

Встановлено, що підозрюваний діяв за певною схемою: він відстежував свою потенційну жертву, а саме – жінок, слідував за нею поки вона не заходила в під'їзд будинку або в безлюдне місце та нападав на неї, застосовуючи насильство.

Злочинець викрадав гроші, речі, документи, банківські картки тощо, і втікав з місця скоєння злочину. 

В ході проведення слідчо-оперативних заходів поліцейські встановили особу злочинця. Був затриманий 31-річний житель Лисичанська, раніше неодноразово судимий за грабежі, крадіжки та розбійні напади.

Досудове слідство триває. Підозрюваного перевіряють на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території інших міст Луганської області.

Читайте новини міста та регіону:

Відлига та температура до +8: якою буде погода на Луганщині найближчими днями

"Не за горами": Прийнято рішення щодо капітального ремонту Пролетарського мосту між Сєвєродонецьком та Лисичанськом

Гайдай став найбільш високооплачуваним головою ОДА в Україні

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик