22.01.2021, 12:47

На Луганщині виявлено заборонені міни російського виробництва

На Луганщине обнаружены запрещенные мины российского производства

В районі проведення ООС у Луганській області на колишніх позиціях збройних формувань РФ та її найманців, вилучено заборонене озброєння російського виробництва.

Заборонену зброю російського виробництва було виявлено на колишніх позиціях терористів "ЛНР" біля селища Трьохізбенка Новоайдарського району, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-центр штабу ООС.

Правоохоронці виявили боєприпаси російського виробництва - бойову протипіхотну фугасну міну натискної дії (ПМН-2) та три фрагменти протипіхотної осколкової міни натяжної дії (ПОМ-2-Р1) після детонації.

Зазначається, що засоби ураження такого типу не перебувають на озброєнні Збройних Сил України і застосовуються представниками ЗФ РФ та їх найманцями на Донбасі для залякування місцевого населення та здійснення збройної агресії РФ проти України.

Даний факт задокументовано за повідомленням оперативної групи сил і засобів військової контррозвідки СБУ оперативно-тактичного угруповання "Північ" ООС. Протипіхотна фугасна міна натискної дії ПМН-2 знешкоджена вибухотехніками ГУ Нацполіції в Луганській області на місці.

Дане озброєння з підстав їх конструктивних характеристик заборонено міжнародними договорами, зокрема ратифікованою Україною Оттавською конвенцією та Конвенцією про заборону застосування, накопичення запасів, виробництво і передачу протипіхотних мін та про їх знищення.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик