22.01.2021, 14:11

В Україні встановили єдиний тариф на електроенергію: хто втратив пільги

В Украине установили единый тариф на электроэнергию

В Україні скасовані всі пільги для побутових споживачів електроенергії. Енергопостачальна компанія ТОВ "ЕНЕРА СХІД" назвала категорії українців, які втратили пільги.

Уряд України та Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) скасували всі пільги для побутових споживачів електроенергії. Встановлено єдиний тариф на електроенергію для побутових споживачів, повідомляє Час Пік.

Енергопостачальна компанія ТОВ "ЕНЕРА СХІД" поінформувала споживачів, що тепер єдина фіксована вартість електроенергії для побутових споживачів становить 1,68 грн за кВт/год. Споживачі отримають нові рахунки вже у лютому, і цей тариф діятиме до кінця березня.

Зазначається, що тариф, який застосовуватиметься після 31 березня, залежатиме від подальших рішень Кабміну.

"Напередодні Нового року Кабінет Міністрів України затвердив фіксований тариф на електроенергію для населення і скасував пільгову ціну - 90 копійок за кВт/год на перші 100 кіловат. А 6 січня держрегулятор НКРЕКП визнав такими, що втратили чинність, цілу низку своїх старих постанов, якими були встановлені пільгові ціни на електрику для окремих категорій споживачів", - йдеться у повідомленні.

Без пільг залишилися:

- всі побутові споживачі, що раніше платили 90 коп. за кВт/год за перші 100 кВт/год, спожиті за місяць;

- багатодітні, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу, що раніше платили за електроенергію 90 коп. за кВт/год, незалежно від обсягів споживання електроенергії;

– населення, яке проживає в житлових будинках (у тому числі в житлових будинках готельного типу, квартирах та гуртожитках), обладнаних у встановленому порядку електроопалювальними установками (у тому числі в сільській місцевості) – та яке раніше платило 90 коп. за кВт/год за перші 3000 кВт/год, спожиті за місяць;

- населення, яке проживає в багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання (у тому числі в сільській місцевості) - та яке раніше платило 90 коп. за кВт/год за перші 3000 кВт/год, спожиті за місяць;

- гуртожитки (які підпадають під визначення «населення, яке розраховується з енергопостачальною організацією за загальним розрахунковим засобом обліку») – які раніше платили 90 коп. за кВт/год, незалежно від обсягів споживання електроенергії.

У ТОВ "ЕНЕРА СХІД" нагадують, що тарифи "день / ніч" - продовжують діяти.

"Тарифні коефіцієнти для багатозонних (двозонних та тризонних) приладів обліку продовжують діяти і не змінилися, але застосовуватимуть їх вже до нової ціни. Якщо ваша домівка обладнана, наприклад, двотарифним лічильником, то вночі електроенергія буде вдвічі дешевшою", - йдеться у повідомленні.

Весь перелік постанов, що втратили чинність, можна подивитися в ]]>постанові]]> НКРЕКП №15 від 6 січня 2021 року.

В Украине отменены все льготы для бытовых потребителей электроэнергии

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик