Дитячий квадроцикл: який краще вибрати

Татьяна Землянко | Все новости автора
квадроцикл

Сучасних дітей складно відірвати від смартфонів, планшетів, ігрових приставок. Адже ще зовсім недавно неможливо було загнати їх, весело граючих, додому з вулиці. На сьогоднішній день набирає популярність технічна новинка - дитячий квадроцикл. Це чудова можливість проводити час на свіжому повітрі весело і цікаво. Розглянемо, яку ж краще моторну техніку підібрати вашій дитині у подарунок.

Завдяки такій новинці стало простіше і набагато ефективніше допомогти вашій дитині полюбити прогулянки на вулиці. Цей метод виявився навіть корисним: це і прилучення до техніки, особливо корисне для хлопчаків, і розвиток самостійності і відповідальності. Сучасний ринок надає транспорт в асортименті для різного віку дітей і підлітків.

Існує два види квадроцикла - бензиновий і електричний.

Електричний квадроцикл

Звичайно, якщо вашій дитині всього 3 або 4 роки то, отже, краще вибрати електричний вид квадроциклу. Він зможе його легко освоїти і придбати корисні навички водіння, впевненість за кермом. Перш за все, для безпеки дитини, вибирайте модель з обмежувачем швидкості та батьківським контролем, тим більше на перших порах. У потрібний момент батьки зможуть дистанційно відключити двигун, перебуваючи від нього на відстані до ста метрів.

Читайте також: Дитячі розважальні центри: куди піти з дитиною?

Зарядки електроквадроциклу вистачає на 30 хвилин їзди, він має практично безшумний двигун, невелику потужність, тому для нього проблемно буде долати височини і тим більше гірки. Для підлітка така модель вже не буде цікавою, йому підійде машина з зарядом на 4-5 годин їзди. Тому обов'язково вибираємо і враховуємо вік майбутнього водія. І ще врахуйте, що через два-три роки батарея починає здавати свої позиції.

Бензиновий квадроцикл

Підлітків особливо приваблюють бензинові квадроцикли, адже вони максимально наближені до дорослого аналогу. Для хлопців від 10 років і старше відмінно підійдуть моделі з двотактним або чотиритактним двигуном. Такий транспорт оснащений дзеркалами заднього виду, спідометром, звуковим сигналом, фарами з ближнім та дальнім світлом, а також поворотними і габаритними вогнями.

Читайте також: Організація свят та весіль в Києві

Також тут розміщені ручні гальма і педальні, автоматична коробка передач. Їздить така диво-техніка у будь-яку погоду, але обслуговування її більш витратне, як і у дорослих аналогів. Крім того, двигун такого квадроциклу видає гучний звук, а через запах бензину його не забереш у будинок.

Також дуже важливо пам'ятати, що просто завести квадроцикл і віддати дитині, це небезпечно - обов'язково приділіть достатньо часу на навчання.

Зробіть прогулянки на вулиці для своєї дитини цікавими, таке заняття буде в радість йому і, звичайно ж, вам. Приємної покупки!