23.01.2021, 07:28

Глава ХДС Армін Лашет не бачить підстав для скасування санкцій проти РФ

Глава ХДС Армин Лашет не видит оснований для отмены санкций против РФ

Новий голова Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Армін Лашет не бачить підстав для скасування санкцій проти РФ.

Нещодавно обраний глава коаліції Християнсько-демократичного союзу Армін Лашет не бачить причин для скасування антиросійських санкцій. Про це 22 січня політик заявив в інтерв'ю газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Він нагадав, що причиною для введення антиросійських санкцій була протизаконна анексія Криму. Лашет підкреслив, що відмова визнавати Крим територією РФ "залишається позицією Німеччини та Заходу".

Інша частина обмежувальних заходів пов'язана з реалізацією Мінських домовленостей та конфліктом на сході України. За словами політика, на сході України триває "неприкрита агресія" Російської сторони.

"Інша частина торкається реалізацію Мінських угод і конфлікту на сході України. Що стосується мінських домовленостей, то я б хотів бачити більше прогресу. У зв'язку з цим причини скасувати санкції немає", - сказав Лашет.

Лашет відзначив відсутність прогресу в тих напрямках, які стали причиною введення санкцій проти Росії. Зокрема, у вирішенні ситуації з Україною та окупацією частини території країни.

Новий голова Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Армін Лашет 22 січня обговорив конфлікт на Донбасі з президентом України Володимиром Зеленським.

У той же час, Лашет не заперечує можливість співпраці з Росією з деяких питань. Зокрема, участь РФ у врегулюванні конфлікту в Лівії. Також політик зазначив, що Німеччина поки потребує російського газу, а магістральний газопровід "Північний потік-2" - це комерційний проект.

Нагадаємо, депутати Європарламенту прийняли на сесії в Брюсселі резолюцію щодо ситуації з російським опозиціонером Олексієм Навальним, в якій зажадали його звільнення, блокування будівництва "Північного потоку-2" та посилення санкцій щодо РФ. За резолюцію проголосувало 581 депутат, проти - 50, утрималися - 44.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: