23.01.2021, 10:06

"Боротьба зі злочинністю, помста чи спектакль?": Що стоїть за гучним затриманням співробітників СБУ в Києві

Что стоит за громким задержанием сотрудников СБУ в Киеве?

У Києві затримали двох співробітників СБУ. Інцидент стосується розслідування організації замовного вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова. Відразу після затримання одному з них вдалося в наручниках сховатися від правоохоронців.

У Києві 22 січня біля бізнес-центру "IQ" був затриманий колишній перший заступник голови СБУ Дмитро Нескоромний. Його затримали за підозрою в передачі грошей за організацію замовного вбивства. Після затримання він втік прямо в наручниках.

СБУ

Як повідомляє Telegram-канал "Картковий Офіс", разом з Нескоромним було затримано діючого офіцера СБУ Андрія Расюка, помічника першого заступника голови СБУ.

"Обидва фігуранти затримані при передачі грошей за замовне вбивство начальника Головного управління власної безпеки СБУ Наумова", – сказано у повідомленні.

У Києві оголошено план "Перехоплення".

На думку радника міністра внутрішніх справ Станіслава Речинського, затримання співробітників СБУ може бути "помстою". Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Что стоит за громким задержанием сотрудников СБУ в Киеве

Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що втікача оголосили у розшук і йому заборонили виїзд з України. На його думку, почалися "корупційні розбірки та переділ сфер "доїння" бізнесу".

"Важко підібрати слова. По суті сьогодні керівництво СБУ заявило, що в оточенні Баканова почалися відкриті кримінальні розбірки між групами впливу... 

Не виключено, звичайно, що в ході корупційних розборок і переділу сфер "доїння" бізнесу між Главком ВБ та Главком К СБУ, Наумов розіграв цю історію для того щоб дискредитувати конкуруюче угруповання. І затримання Расюка - це просто спектакль для підкреслення власної значущості та незамінності в очах Зеленого і Баканова, які на такого роду піар добре реагують...

Але ця історія вже зараз однозначно нам всім показує, що зараз при Баканові є головним завданням СБУ - боротьба за тіньові фінансові потоки, усунення конкурентів, загалом, все що завгодно, крім реальних реформ, крім позбавлення СБУ від цих комерційних функцій, все що завгодно крім війни, крім реальних проблем безпеки. Нескоромного на один з вищих постів призначив Зеленський, і Наумова на один з вищих постів призначив Зеленський, відповідальність президента за ці кримінальні війни очевидна - це боротьба за великі тіньові гроші", - написав Юрій Бутусов у своєму Facebook.

Довідка: Дмитро Нескоромний з 1 липня по 8 листопада 2019 р. - заступник голови СБУ. З 8 листопада по 13 березня 2020 р. - перший заступник голови СБУ - начальник Головного управління по боротьбі з корупцією СБУ.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик