23.01.2021, 14:21

Названо найнебезпечніший спосіб приготування кави: як не варто заварювати ароматний напій

Назван самый опасный способ приготовления кофе

Медики розкритикували один з найпопулярніших способів заварювання кави. За словами фахівців, важливо знати, як найправильніше заварювати ароматний напій, щоб не нашкодити здоров'ю.

Кава - це напій зі смажених та перемелених зерен кавового дерева. Існує багато варіантів приготування кави і від того, яким способом приготовано напій, залежить його смак, повідомляє Час Пік.

Медики розкритикували один з найпопулярніших способів заварювання кави за допомогою френч-преса.

Назван самый опасный способ приготовления кофе

Згідно з дослідженням, яке опубліковане у науковому журналі The European Journal of Preventive Cardiology, часте застосування такого способу заварювання може мати серйозні наслідки для здоров'я.

За допомогою френч-преса можна дуже швидко приготувати нефільтровану каву, але за словами медиків, вживання такої кави може нашкодити здоров'ю.

Вся справа в тому, що нефільтрований кави містить речовини, що підвищують рівень холестерину у крові. За словами старшого професора кафедри громадської охорони здоров'я м медицини Гетеборзького університету в Швеції Даг Телле, використання фільтра видаляє їх і знижує ймовірність серцевих нападів та передчасної смерті.

Френч-прес не єдиний спосіб заварювання нефільтрованої кави. Можна заварити каву по-грецьки та по-турецьки. Але й такі способи заварювання, за словами медиків, не є корисними. У такому напої міститься велика кількість кафестолу та кафіолу, які підвищують холестерин.

Тому, любителям міцного ароматного напою радять все ж таки використовувати паперові фільтри для видалення осаду. Проціджуйте через них каву, приготовану будь-яким обраним способом, і тоді про шкоду для здоров'я можна не турбуватися.

Назван самый опасный способ приготовления кофе

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: