23.01.2021, 21:55

Фантастика: передбачення письменників, які збулися і повністю змінили наше життя

писатели

Як не дивно, багато з того, що описували в своїх книгах знамениті письменники десятиліття і навіть століття тому, збулося.

Час Пік розповість про найбільш виразні передбачення, "плодами" яких зараз користується кожен.

Мініатюрна портативна техніка

Вперше навушники-вкладиші були описані в романі Рея Бредбері "451 градус за Фаренгейтом", який вийшов в 1953 році. Звичайно, на той час пристрої для прослуховування аудіо вже існували, проте про сьогоднішню їх компактності і подумати ніхто не міг.

Лазерні технології

Першим, хто описав подібні технології, був Герберт Уеллс. Зробив він це в романі 1897 року "Війна світів". За сюжетом, "тепловими променями смерті" атакували марсіанські прибульці.

Крім того, Уеллс передбачив у своїх творах появу танків та атомних бомб.

Смартфони

Письменник Айзек Азімов у своїх творах передбачив досить багато технологій майбутнього: 3D-фільми, робототехніку, електронну бібліотеку. Ймовірно, в цьому допомогли йому його наукові ступені. Однак найбільш цікаве передбачення стосувалося появи смартфонів.

Так, в інтерв'ю "The New York Times" Азімов детально описав смартфон як невеликий гаджет, на якому можна буде читати книги, дивитися фільми і розмовляти по відеозв'язку, при цьому екран пристрою буде повністю сенсорним, а дані буде передавати супутник.

Складні хірургічні операції

Ніхто так виразно не описував медицину майбутнього як фантаст Олександр Бєляєв. У романі "Голова професора Доуеля" письменник стверджує не тільки про можливе воскресіння (це поки не можливо), але про приживлення окремих частин тіла, швидке лікуванні очей, що вже цілком реально.

Крім того, він детально описував вихід людини у відкритий космос і політ на місяць.

Читайте також: Названо 10 речей, які не можна зберігати вдома ні в якому разі (фото)

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: