24.01.2021, 17:18

Майже половина розчинної кави в Україні - фальсифікат: експерти розповіли, як захиститися від підробки

Марина Началова | Все новости автора
растворимый кофе

До 40% розчинної сублімованої кави, яка продається в Україні, є фальсифікатом. Найбільше шансів купити підробку через інтернет.

Про це експерт Європейської бізнес-асоціації Сергій Вербов розповів в ефірі одного з українських телеканалів, передає Час Пік.

За його словами, розчинну сублімовану каву в Україні підробляють частіше, ніж мелену. Розчинна кава користується більшим попитом, і частка її фальсифікату на ринку досягає 40%.

Щоб захиститися від фальсифікату, Вербов порекомендував купувати каву та інші продукти в магазинах, оскільки відкриті ринки і інтернет заполонила саме підроблена харчова продукція, споживач там не захищений і не отримує чек.

Технолог кавового виробництва Христина Радчук пояснила, що можуть купити українці замість нормальної кави. За її словами, це так звані кавові напої, де кави може бути 15%, а решта - злакові добавки.

"З чим найчастіше пов'язаний фальсифікат - що на сьогодні в Україні замість натуральної кави споживачеві пропонують кавовий напій, до його складу можуть входити цикорій, ячмінь та інші розчинні злакові продукти. Цілком можливо, що до фальсифікату, крім кофеїну, додають ще ароматичні добавки", - заявила Радчук.

Це цікаво: Не викидайте старі смартфони: розроблена програма, яка дозволить застосовувати їх по-новому

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: