25.01.2021, 08:56

Мав магічну силу: В іспанській гробниці знайшли кришталевий кинджал віком 5 тисяч років

Ольга Романец | Все новости автора
кинжал

Команда археологів, яка проводила розкопку гробниці МонтеліріоТолоса в південно-західній частині Іспанії, знайшла рідкісний кришталевий кинджал віком 5000 років і десяток наконечників стріл.

Про це пише Daily Mail, передає Час Пік.

Як повідомляється, кинджал має довжину майже 8,5 дюймів. Разом з ним знайшли 10 наконечників стріл, чотири леза і стрижень для виготовлення зброї. Всі ці знахідки виготовлені з гірського кришталю. При цьому наголошується, що місце розкопок розташоване далеко від родовищ кришталю, тому експерти вважають, що зброю привезли здалеку. Також вони припускають, що ці атрибути могли належати представникам еліти і мали "магічну силу".

"Вони (атрибути - ред.), ймовірно, представляють похоронну атрибутику, доступну лише для еліти цього періоду. Поєднання леза кинджала з рукояткою зі слонової кістки немісцевої сировини, яка, мабуть, мала велику цінність, яскраво свідчить про високий статус людей, які використовують такі предмети", - йдеться в дослідженні, опублікованому в журналі Quaternary International.

Крім того, в гробниці виявили останки 25 осіб, які, ймовірно, загинули в результаті отруєння. Останки були розкидані по всій території гробниці разом з іншими предметами, зокрема бивнями слона, прикрасами і горщиками.

Зазначається, що розкопки Монтеліріо Толоса проводилися протягом 2007-2010 років.

археологи археологи археологи археологи

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: