25.01.2021, 22:55

Фізик визначив місце, звідки інопланетяни можуть спостерігати за Землею

Марина Началова | Все новости автора

Американський фізик Джеймс Бенфорд назвав місце, яке, на його думку, може бути пунктом спостереження прибульців за Землею.

Бенфорд вважає, що представники інопланетних цивілізацій ведуть спостереження за Землею вже мільйони років, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Гіпотеза Бенфорда ґрунтується на припущенні радіофізика Рональда Брейсвелла, озвученому ще в 1960 році: вчений говорив, що "вищі галактичні спільноти" розсіюють по Всесвіту автономні міжзоряні зонди, за допомогою яких вони спостерігають за мешканцями інших планет.

Бенфорд заявив, що зонд, встановлений поблизу Землі може вичікувати, поки наша цивілізація розробить технологію, яка зможе його знайти. Після цього інопланетяни можуть вийти на зв'язок і, можливо, навіть зможуть спілкуватися з людьми в режимі реального часу.

За словами Бенфорда, ідеальним місцем для розташування зонда можуть бути навколоземні об'єкти, які астрономи називають ко-орбітальними. На сьогоднішній день відомі лише кілька таких об'єктів, найближчий з яких - астероїд 2016 HO3, який вчені NASA характеризують як "постійний супутник Землі".

Фізик вважає, що подібні об'єкти слід уважно вивчити на предмет знаходження там інопланетних апаратів.

Це цікаво: Не викидайте старі смартфони: розроблена програма, яка дозволить застосовувати їх по-новому

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: