27.01.2021, 13:50

Уряд схвалив виплати компенсацій за електроопалення: хто може їх отримати

Ольга Романец | Все новости автора
отопление

Кабінет міністрів схвалив компенсацію деяким споживачам електроенергії, для яких до 1 січня 2021 року був встановлений окремий пільговий тариф на електроенергію, і виділив на неї 1,4 мільярда гривень з бюджету.

Відповідне рішення Уряд прийняв на засіданні 27 січня, передає Час Пік.

"Компенсація надається для покриття різниці вартості спожитої електроенергії, що виникла в результаті скасування знижених тарифів і застосування фіксованої ціни для побутових споживачів", - наголошується в проекті постанови.

Компенсацію на оплату спожитої в першому кварталі 2021 року електроенергії зможуть отримати наступні категорії громадян:

  • особи, які проживають у житлових будинках (у т. ч. у будинках готельного типу, гуртожитках та квартирах), обладнаних у встановленому порядку електроопалювальними установками (у т. ч. у сільській місцевості) та станом на 31 грудня 2020 року мали право на знижену ціну;
  • особи, які проживають у багатоквартирних та не газифікованих будинках, в яких відсутнє або не функціонує центральне опалення (у т. ч. у сільській місцевості);
  • багатодітні сім'ї, сім'ї з усиновленими дітьми та дитячі будинки сімейного типу.

Виплати компенсації здійснюватимуть за рахунок залишкових грошей на спеціальному фонді Мінсоцполітики. Згідно з пояснювальною запискою, розмір компенсації буде розраховуватися з постачальником послуг, він же і буде нараховувати кошти на рахунки споживачів.

Читайте також: Уряд анонсував перегляд прожиткового мінімуму

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: