27.01.2021, 16:30

У Лисичанську провели меморіальний захід біля єдиного в області пам'ятника жертвам Голокосту

Марина Началова | Все новости автора

Сьогодні, 27 січня, з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту у Лисичанську відбувся обласний меморіальний захід.

Про це повідомила прес-служба ВЦА Лисичанська, передає Час Пік.

Біля пам’ятного знаку жертвам єврейського населення, які загинули у місті під час Другої світової війни, зібралися представники Луганської ОДА, військово-цивільних адміністрацій міст Лисичанськ та Сєвєродонецьк, правоохоронних органів та представники єврейської громади області.

Відкрила захід заступник глави Луганської ОДА Катерина Безгинська словами подяки єврейській громаді Луганщини за шанобливе ставлення до історії.

«Переслідування за принципом національності, раси та віросповідання — це тяжкий злочин на всьому відрізку існування нашої цивілізації. Проте під час Другої світової війни нацисти виселяли, катували та вбивали мільйони представників єврейського народу. Зараз у нас немає змоги проводити меморіальні заходи з вшанування пам’яті жертв Голокосту у Луганську, проте я впевнена, що єврейська громада у нашому рідному місті чує нас», — зазначила у своїй промові Катерина Безгинська.

Перший заступник керівника ВЦА м. Лисичанська Ольга Венгер нагадала присутнім, що у Лисичанську розстріл єврейського населення під час окупації проводився саме на цьому місці, де у 2013 році за ініціативи єврейської громади встановлено пам’ятник жертвам Голокосту. А також підкреслила, що це єдиний меморіал на території Луганської області.

«Уроки Голокосту мають бути для нас попередженням. Ми повинні згадувати про злочини минулого і не допустити їх повторення в майбутньому. Нехай мир та злагода завжди панують на нашій землі», — наголосила Ольга Василівна.

Також під час заходу до присутніх звернулись керівник ВЦА міста Сєвєродонецьк Олександр Стрюк та керівник Сєверодонецького відділення благодійного фонду «Хейд Нер» Діана Головіна.

Учасники заходу вшанували пам’ять всіх невинно убієнних за національними, етнічними, релігійними, культурними ознаками хвилиною мовчання та поклали квіти до підніжжя пам’ятного знака.

Читайте ще:

Мовне питання: як мешканці Луганщини сприйняли перехід сфери обслуговування на українську мову

Лисичани прийшли під ВЦА протестувати проти високих комунальних тарифів

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик