28.01.2021, 11:48

"Нічого не буде. Це тільки плани": Що думають сєвєродончани про розвиток міста та плани влади

Северодонецк

У Сєвєродонецьку провели громадські слухання з обговорення проєктів містобудівної документації. Що думають сєвєродончани про розвиток міста та плани місцевої влади про масштабне будівництво у Сєвєродонецьку?

26 січня в залі засідань військово-цивільної адміністрації м. Сєвєродонецьк під головуванням заступника керівника ВЦА Максима Черевка проведено громадські слухання з обговорення проєктів містобудівної документації - детальних планів території міста Сєвєродонецька, повідомляє Час Пік.

Зокрема, про внесення змін до детального плану території 81 мікрорайону міста.

"В проєктах, як зазначають наші фахівці та розробники, дана оцінка існуючої ситуації та визначені основні принципи планування і забудови території, переважні та допустимі види її використання, містобудівні умови та обмеження, інженерне забезпечення, вулично-дорожня мережа, транспортне обслуговування, організація руху транспорту і пішоходів, інженерна підготовка території, благоустрій і озеленення", - повідомив Максим Черевко.

Северодонецк

Відповідно до чинного законодавства проєкти містобудівної документації-детальних планів території міста проходять необхідні процедури, в ході яких розглядаються пропозиції громадськості та жителів міста.

Жителі Сєвєродонецька можуть озвучити свої пропозиції та зауваження до проекту. Так що сєверодончани думають про плани щодо забудови міста? 

У місцевих пабліках у соцмережі Facebook сєверодончани активно висловлюють свою думку про плани місцевої влади. Зокрема, про внесення змін до детального плану території 81 мікрорайону міста Сєвєродонецька.

Северодонецк

Проектується: будівництво нової лікарні, СТО, АЗС, паркової зони тощо. З детальним планом території 81 мікрорайону міста можна ознайомитися на ]]>сайті]]> ВЦА м. Сєвєродонецьк.

Северодонецк Северодонецк

Сєверодончани активно обговорюють отриману інформацію. Думки в коментарях істотно різняться. 

Багато хто відзначає, що буде дуже зручно, якщо в новому районі з'явиться нова лікарня. Також пишуть, що поява нової обласної лікарні сильно полегшить життя пацієнтам, які сьогодні змушені шукати фахівців у різних містах регіону.

Інші сєверодончани висловили думку, що замість того, щоб будувати нову лікарню, потрібно "довести до розуму", відремонтувати та модернізувати вже наявні в місті лікувальні установи. Також висловлювалося думки, що в місті і крім будівництва нових об'єктів досить проблем, на які необхідно звернути першочергову увагу. Зокрема, "потрібно систему опалення старої частини міста реанімувати, ТЕЦ вже себе зжила".

"Дуже зручно ще одна лікарня в новому районі!", "А навіщо там ще одна лікарня? Невже не можна робити споруди в лікарняному містечку, щоб все знаходилося в одному місці?", "Та не потрібні нам тут ще АЗС, повітря ковтка не залишиться. Маячня...", "Потрібно ще штук 80 аптек, навколо лікарні, красиво виглядати буде. І дуже зручно, "коли в одному районі аптек як грибів", "Та нехай будують! Все одно накрадуть не тут так там! Аби залишки лісу не рубали!", - пишуть сєверодончани у коментарях.

Але основні дебати розгорнулися навколо території, на якій збираються будувати нову лікарню. Багато городян не задоволені тим фактом, що для будівництва необхідно буде вирубати частину лісу.

Активісти хочуть створити петицію та звернутися до влади з вимогою не чіпати ліс і знайти компромісне рішення.

"А як же ліс????", "Єдиний кисневий п'ятачок у місті. Бітумними заводами, Зорею, Азотом витравлять всіх", "Вирубати весь зелений масив під лікарню? У нас достатньо пустирів під забудову (чим район ринку "Радість" не підходить?????)", "Це будуть рубати той ліс, який зараз там знаходиться, Або я помиляюся? Якщо рубати ліс, то я проти. У місті є пустка біля Амстора. Там рубати нічого. Чому б там не побудувати цю лікарню?", "Захисники лісу, ви хоч раз були в тому "лісі"? Це не ліс, а притон наріків і алкашів. У плані передбачений сквер і паркові зони, не задихнетеся)", - пишуть сєверодончани у коментарях.

Є й ті, хто впевнений, що всі плани влади так і залишаться "на папері".

Северодонецк Северодонецк

У сєвєродончан ще є час висловити свою думку не тільки у соцмережах...

Пропозиції до проєкту приймаються по 04.02.2021 у письмовому вигляді за адресою: м. Сєвєродонецьк, бульвар Дружби Народів, 32, управління землеустрою, містобудування та архітектури. Пропозиції подаються з урахуванням вимог ст.21 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності", з зазначенням прізвища, ім’я та по батькові, місця проживання, з особистим підписом, і повинні містити обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик