28.01.2021, 11:58

У Росії прогримів вибух на пороховому заводі, на якому виробляють снаряди для РСЗВ "Град" та "Смерч"

В России прогремел взрыв на пороховом заводе

У російському місті Пермі прогримів потужний вибух та почалася пожежа на території порохового заводу. В результаті пожежі постраждали троє чоловіків, яких госпіталізували до опікового центру.

На одному з найбільших російських підприємств оборонного комплексу вранці 28 січня прогримів вибух та почалася пожежа. Пожежу гасили 69 осіб та до 20 одиниць техніки. Станом на 08:30 (за Києвом) пожежу ліквідовано, площа загоряння склала не менше 50 кв.м, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

В России прогремел взрыв на пороховом заводе

Як повідомляє місцеве видання "Ехо Пермі", інцидент стався в ході виконання навантаження безповоротних виробничих відходів (БПО) зі складу в кузов вантажівки в балістичній групі цехів.

Вантажники працювали з технологічними відходами. Відходи загорілися, потім вогонь перекинувся на будівлю складу. 

В результаті пожежі постраждали три людини - два вантажники та водій. Всіх постраждалих було госпіталізовано до опікового відділення місцевої лікарні.

Довідка: Пермський пороховий завод виробляє заряди та запали в ракетних двигунах. Серед них - заряди до реактивних систем залпового вогню "Град" та "Смерч", комплексів ППО, заряди двигунів підвісних ракет класу "повітря - повітря" ближнього та середнього бою, заряди до систем ближнього бою та артилерійського пострілу з танків і самохідних установок.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: