28.01.2021, 12:57

Сєвєродонецький "Азот" у 2020 році інвестував понад 100 млн грн у модернізацію виробництва

Северодонецк, "Азот"

Підприємство "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот", що входить до групи підприємств азотного бізнесу Group DF, у 2020 році інвестувало в модернізацію виробництва 101 млн гривень.

Ключовою подією року стало відновлення повного виробничого циклу з випуску мінеральних добрив. Про це йдеться у повідомленні Group DF, передає Час Пік.

Капітальні інвестиції в ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот" у 2020 році склали 101,04 млн грн. Велика частина цієї суми була витрачена на відновлення роботи цехів виробництва аміаку (1-А) та карбаміду.

Найбільшими капітальними проектами року на "Сєвєродонецькому "Азоті" стали: ремонт та реконструкція цеху виробництва аміаку 1-а (17,84 млн грн), модернізація складу аміаку (3,4 млн грн), ремонт грануляційної вежі та модернізація установки з виробництва КАС (5,2 млн грн), будівництво та модернізація ліній з упаковки і відвантаження карбаміду в "біг-беги" (1,3 млн грн).

Також наголошується, що комплексні ремонтні кампанії були проведені не тільки в основних технологічних, але і в енергетичних підрозділах "Азоту". Зокрема, було проведено реконструкцію обладнання в цеху паропостачання (2,1 млн грн) та виконано ремонт фільтрувальних установок в цеху водопостачання (1,5 млн грн).

"Наше підприємство входить в холдинг Ostchem, що об'єднує азотні заводи Group DF. Інвестиції, які вкладає акціонер у завод, спрямовані на зниження собівартості продукції та збільшення обсягів виробництва. У підприємство інвестуються значні ресурси. Ці інвестиції допомагають збільшити конкурентоспроможність "Азоту" на глобальних ринках. Тільки завдяки інвестиціям Ostchem завод залишається найбільшим гравцем на ринку азотних добрив у Східній Європі", – заявив голова правління підприємства Леонід Бугаєв.

Читайте також: "Нічого не буде. Це тільки плани": Що думають сєвєродончани про розвиток міста та плани влади

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик