28.01.2021, 13:36

ПАРЄ підтвердила повноваження російської делегації

Парламентская ассамблея Совета Европы

Парламентська асамблея Ради Європи більшістю голосів підтвердила повноваження російської делегації. За це рішення проголосувало 107 осіб, "проти" - 36, утрималося - 24.

Депутати парламентської асамблеї Ради Європи продовжили повноваження російської делегації. Про це 28 січня повідомляється у мікроблозі ПАРЄ в Twitter, передає Час Пік.

"ПАРЄ прийняла рішення - 107 голосами проти 36 при 24 утрималося - затвердити повноваження російської делегації, які були оскаржені з істотних підстав в день відкриття сесії. Повний текст резолюції з'явиться найближчим часом", - йдеться у повідомленні.

Член української делегації в ПАРЄ, народний депутат фракції "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко уточнив, що "після 2-годинних дебатів ПАРЄ прийняла критичну до РФ доповідь, але при цьому підтвердила повноваження російської делегації".

Резолюцію прийнято в найбільш прихильній до Росії редакції. У проєкт резолюції напередодні вносили пропозиції про поправки, в тому числі з боку української делегації. Пропонувалося ввести санкції проти росіян за "дії, що суперечать принципам Ради Європи".

Однак правки були відхилені моніторинговим комітетом ПАРЄ. Відмову від санкцій щодо росіян у ПАРЄ пояснили "прагненням до діалогу".

"На жаль, ПАРЄ не підтримала ініційоване нами оскарження повноважень російської делегації. Але ми не збираємося здаватися... На жаль, багато колег по Асамблеї досі намагаються шукати примарний “діалог” з тими, хто його не збирається вести. Але ми цю справу так не залишимо. Ми, разом з нашими міжнародними друзями, будемо оскаржувати повноваження російської делегації кожного разу, коли це буде можливо...", - сказав Олексій Гончаренко.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик