28.01.2021, 14:58

В Україні пропонують встановити спецтариф на електроенергію: кому можуть повернути пільги

принят проект постановления №4650

На засіданні Верховної Ради України прийнято проєкт постанови № 4650 про заходи, спрямовані на соціальний захист населення у зв'язку з підвищенням цін (тарифів) на житлово-комунальні послуги. За документ проголосувало 337 народних депутатів.

Законопроєкт включає в себе ряд рекомендацій для Кабміну, в їх числі - пропозиція встановити спеціальний тариф на електроенергію. Відповідна інформація розміщена на ]]>сайті ]]>парламенту, повідомляє Час Пік.

принят проект постановления №4650

Відповідний проєкт постанови зареєстрований у Верховній Раді. Його авторами виступили десятки нардепів від партії "Слуга народу".

Документ пропонує:

- запровадити державне регулювання тарифів на теплову енергію, постачання гарячої води, електроенергії та природного газу;

- встановити окремий тариф на електричну енергію за споживання до 100 кіловат на годину на місяць (включно);

- встановити окремий тариф на електроенергію для будинків за споживання до 3 тисяч кВт/год на місяць (включно);

- удосконалити механізм підтримки вразливих споживачів;

- розглянути можливість компенсації витрат за обсяг спожитої електроенергії до 3 тисяч кіловат на годину на місяць (включно). Йдеться про компенсацію споживачам, які проживають у будинках;

- встановити пільги на електроенергію населенню, яке проживає у 30-кілометровій зоні атомних електростанцій, та дитячим будинкам сімейного типу.

Нагадаємо, пільговий тариф на електроенергію для населення за ціною 90 коп. за перші 100 кВт/год перестав діяти з 1 січня 2021 року. Тепер 1 кВт обходиться споживачам в 1,68 грн.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик