01.02.2021, 09:03

Кумедний парадокс: скільки ще людей народилося в один день з вами?

Ольга Романец | Все новости автора
Дни рождения

День народження будь-якого з нас здається чимось особливим і неповторним. Але чи доводилося вам коли-небудь замислюватися про те, що в цей же день на нашій планеті з'явилися і інші люди? І їх кількість - просто немислима.

Час Пік зібрав для вас цікаві факти про цей значущий для кожної людини на Землі день.

Згідно зі статистичними даними, одночасно з'являється на світ близько 20 мільйонів осіб по всій земній кулі. Тільки вдумайтеся, яку компанію іменинників можна було б зібрати в одному місці!

Якщо ви опитаєте випадкову групу всього з 23 осіб, ймовірність того, що у двох з них буде один і той же день народження становить 50%. Якщо зібралися 60 або більше осіб, то, швидше за все, ця цифра зросте до 89%. Серед 366 осіб, з ймовірністю близькою до 100%, можна сказати, що двоє з присутніх народилися в один і той же день. Цей факт відомий як парадокс днів народження. Не вірите, що це правда? Ви можете перевірити це і побачити цю математичну ймовірність в дії.

Звичайно, результати такого дослідження не можна вважати абсолютно точними. Вони дають лише приблизні уявлення про те, наскільки часто люди народжуються в той чи інший період часу календарного року.

Традиції святкування Днів Народження у світі

У кожній країні в залежності від сформованих традицій існують різні варіанти привітання з днем народження. Подарунки не мають великого значення для представників цих національностей. Однак позитивний настрій створює прекрасну атмосферу веселого свята.

  • У Канаді імениннику змащують ніс маслом або ж маргарином. Вважається, що цей звичай приносить йому удачу, оскільки невдача зісковзне з гладкої поверхні.
  • Ямайським іменинникам не позаздриш. Там у святковий день винуватця торжества з ніг до голови закидають борошном.
  • В Іспанії іменинник отримує порцію щелбанов стільки разів, скільки років йому виповнилося.
  • У Венесуелі існує традиція опускати обличчя винуватця торжества в святковий пиріг.

дни рождения

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: