01.02.2021, 22:15

Іграшки, які пам'ятає кожен, хто виріс у 90-ті: фото

Марина Началова | Все новости автора
игрушка радуга

90-і роки кожному запам'яталися по-своєму: старше покоління скаже, що це був час інфляції та безгрошів'я, зате ті, у кого на ці роки припало дитинство, насамперед згадають улюблені іграшки.

У 90-х пострадянський простір наповнили яскраві імпортні іграшки, в основному китайського виробництва, яким раділа кожна дитина. Якщо вам зараз близько 30-ти, ви без вагань згадаєте ці речі - адже якщо не у вас, то у когось із ваших друзів такі точно були.

"Веселка". Різнобарвна пластмасова пружина, яка прикольно "крокувала", якщо пустити її по сходах униз. Насправді така іграшка називається "слінкі", і винайшов її американський військово-морський інженер Річард Джеймс. Оригінальна модель була однотонною і металевою, у нас же був поширений барвистий пластмасовий аналог.

Лялька Барбі. У 90-ті на зміну пухким пупсам прийшли ляльки з "модельними" параметрами. Дівчатка від них шаленіли: шили для ляльок наряди, робили будинки з підручних засобів і розігрували сценки з "багатого" лялькового життя.

Тетріс. Досить примітивна консоль "Brick Game" з чорно-білим екраном, на якій було кілька електронних ігор, в 90-ті була у багатьох дітлахів.

Тамагочі. Ще одна електронна розвага дітей 90-х, за допомогою якої можна було вирощувати віртуального улюбленця.

Ігрові приставки. Розвага більш серйозна і дорожча - приставки, які підключалися до телевізора. Найбільш доступною і відомою була 8-бітна Dendy, наступне покоління - 16-бітна Sega. Ігри для них були записані на картриджах, якими діти постійно мінялися один з одним. Наймоднішою була компакт-дискова Sony PlayStation, яку могли дозволити собі не всі.

"Кіндери". Практично у кожної дитини в 90-х була хоча б маленька колекція іграшок з Кіндер-сюрпризів.

Солдатики. Набір маленьких пластмасових солдатиків був зобов'язаний мати кожний поважаючий себе хлопчисько.

Водна іграшка. Гра, в якій потрібно було закидати на осі плаваючі у воді кільця, затягувала і дітей, і дорослих.

Йо-йо. Іграшка у вигляді двох обтяжених дисків, скріплених віссю, з мотузкою. За допомогою йо-йо можна було робити з десяток трюків різної складності.

Дивіться ще: Речі з СРСР, про призначення яких сучасній людині важко здогадатися

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: