02.02.2021, 22:59

Катастрофа настане швидше, ніж очікувалося: загроза затоплення нависла над більшою частиною людства

Марина Началова | Все новости автора
океан

Затоплення суші внаслідок глобального потепління і підйому рівня світового океану відбудеться набагато швидше, ніж раніше вважали вчені.

Відповідні висновки вчених з університету Копенгагена і норвезького центру кліматичних досліджень імені Б'єркнеса були опубліковані в журналі Ocean Sciences, передає Час Пік.

Попередні прогнози, які передбачали підняття світового океану не більше ніж на 1,1 метра до кінця цього століття, виявилися невірними.

Нові розрахунки показують, що потепління на Землі всього лише на 0,5 градуса Цельсія призведе до підвищення рівня океанів на 0,5 метра, а потепління на 2 градуси - більш ніж на 1 метр. А до кінця нинішнього століття, як прогнозують вчені, температура на Землі підніметься більш ніж на 4 градуси.

Від наслідків підйому рівня морів і океанів постраждає дві третини населення планети, які проживають у прибережних і низинних регіонах.

Щоб запобігти катастрофі, автори дослідження закликають ще більш кардинально знизити викиди парникових газів в атмосферу. Для цього світова економіка повинна скоротити споживання вуглеців ще як мінімум на 200 мільярдів метричних тонн.

Читайте ще: Їжа, яка зіпсує настрій на весь день: що не можна їсти з ранку

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик