03.02.2021, 22:26

Старша школа стане профільною і вчитися доведеться 12 років: які "сюрпризи" приготували українським школярам

школа

В Україні проводиться переформатування закладів середньої освіти, в рамках якого навчання в старшій школі кардинально зміниться.

Про те, як буде організовано навчання в школах з 2027 року, розповів міністр освіти та науки Сергій Шкарлет в коментарі "Укрінформу" від 3 лютого, передає Час Пік.

За словами міністра, реформа шкільної освіти буде здійснюватися в кілька етапів. В першу чергу, стоїть питання про підвищення ефективності та якості навчання.

Так, щоб різниця між школами, розташованими у великих містах, і тими, що знаходяться в селах, стерлася, передбачається викорінення фінансової, регіональної та інших видів дискримінації.

Крім того, з 2027 року українські школярі навчатимуться у старшій школі не два роки (10-11 класи), а три, здобуваючи профільну освіту.

"Реформа Нової української школи є тривалою і поетапною. Ряд трансформацій ми плануємо завершити до 2027 року, після чого старша школа (тобто 10, 11, 12 класи) стане профільною і трирічною. Така система почне діяти з 1 вересня 2027 року, як це прописано в законах "Про освіту" та "Про середню освіту", - розповів голова МОН.

Читайте також: В українських школах з'явиться нова посада

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: