05.02.2021, 10:05

У Львові осквернили пам'ятник Бандері: вандалів зафіксували камери відеоспостереження

Во Львове осквернили памятник Бандере

У Львові на площі Кропивницького невідомі особи облили фарбою пам'ятник лідеру ОУН Степану Бандері. Поліція встановлює вандалів, причетних до пошкодження пам'ятника.

Повідомлення про факт вандалізму надійшло до поліції 5 лютого о 2:20. За скоєне зловмисникам загрожує реальний термін, повідомляє Час Пік з посиланням на Відділ комунікації поліції Львівської області.

Во Львове осквернили памятник Бандере

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

На інцидент вже відреагували мер м. Львів Андрій Садовий та голова Львівської ОДА Максим Козицький, які засудив дії вандалів. Заступник міського голови Львова Андрій Москаленко повідомив, що працівники районної адміністрації займаються відновлення та очищенням пам'ятника.

За даними видання Zaxid.net, камери відеоспостереження управління безпеки міста зафіксували, як о 00:13 ночі дві людини кидали у пам'ятник пакети з фарбою. Відеоматеріал передано до правоохоронних органів.

Во Львове осквернили памятник Бандере Во Львове осквернили памятник Бандере

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик