07.02.2021, 21:59

Дівчинка написала листа в 1969 році і передбачила майбутнє: що вже збулося, а що ні

Марина Началова | Все новости автора
девочка

Ця історія недавно наробила багато шуму у Великобританії. Тесляр, реставруючи старий диван, знайшов у ньому лист, написаний школяркою в 1969 році, і він виявився пророчим.

67-річний тесляр Пітер Брекен отримав замовлення відремонтувати старий диван. Коли він зняв оббивку, то виявив всередині лист, датований 1969 роком і написаний 11-річною дівчинкою, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Ім'я авторки листа залишилося невідомим. Проте, дівчинка дала вражаюче точні пророцтва на майбутнє. Правда, вона вважала, що ці зміни настануть через 10 років - у 1980 році.

У листі дівчинка уявляє себе вже дорослою 21-річною дівчиною, яка чекає чоловіка з роботи.

"Здрастуй, люба, - сказав він мені, - Я повинен подзвонити другу по телефону. Тоді я сказала, що йому краще привести себе в порядок", - писала школярка.

Далі вона пояснила, що якщо в 1969 році телефон був квадратною коробкою з ресивером зверху, то через десять років він оснащений екраном, на якому можна бачити свого співрозмовника. "Це трохи схоже на телевізор", - уточнила дівчинка. Таким чином вона передбачила появу відеозв'язку, правда, в реальності він з'явився на кілька десятиліть пізніше.

Також школярка передбачила, що в 1979 році з'являться розумні будинки, мешканці яких зможуть перемикати телеканали за допомогою кнопок у підлокітниках крісел, а також дистанційно відкривати двері. Насправді ще в середині 20-го століття почалися розробки в галузі домашньої автоматизації. У 1975 році перша система "Розумний будинок" була представлена ​​компанією "Pico Electronics".

Деякі передбачення дівчинки, на жаль чи на щастя, поки що не збулися. Так, вона писала, що в майбутньому люди будуть сидіти не на стільцях, а на "повітряних хмарах". Також школярка фантазувала про зміну системи харчування людей: маленький шматочок жуйки, на її думку, повинен був насичувати і повністю замінювати собою повноцінний раціон.

По всій видимості, лист являв собою шкільний твір, у якому дітям пропонували уявити, яким буде світ через 10 років. На аркуші паперу залишилися виправлення червоною пастою і відмітка "Добре" знизу.

Дружина Пітера Брекена Роза сподівається, що вдасться знайти авторку листа, якій зараз, за ​​підрахунками, повинно бути 62 роки.

Читайте ще: Маловідомий 13-й знак Зодіаку: що за люди під ним народжуються

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: