07.02.2021, 22:47

На захід Європи обрушився сніговий шторм: рух транспорту паралізовано

Марина Началова | Все новости автора
снегопад

Найсильніші за останні 10 років снігопади обрушилися на Німеччину і Нідерланди, що стало причиною транспортного колапсу.

Похолодання є результатом шторму Дарсі, який також торкнувся деяких районів Великобританії, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Влада Нідерландів закрила всі центри тестування на коронавірус через екстремальну погоду. Транспортне сполучення порушено, а залізничне сполучення з Німеччиною, де північні райони також постраждали від снігопадів, призупинено.

У Нідерландах в неділю було оголошено "червоне" метеорологічне попередження, що означає сильний холод і посилення вітру до 90 км/год.

Аеропорт Ейндховен був закритий, рейси, що прибувають, були перенаправлені в Німеччину, а аеропорт Схіпхол в Амстердамі попередив про затримки рейсів.

Північні землі Німеччини також зіткнулися зі снігопадом, крижаними дощами і ожеледдю. Місцями зупинено рух поїздів і міського громадського транспорту, зокрема трамваїв через обмерзання проводів. На окремих магістралях ускладнений автомобільний рух.

Синоптики попередили, що опади триватимуть до понеділка, висота снігового покриву подекуди сягне 40 сантиметрів, а замети можуть бути вище 1 метра.

Як уже повідомлялося, Альпи засипало африканським пилом: подібне явище незабаром може нагрянути і в Україну.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: