12.02.2021, 13:53

Вибухи військових складів на Луганщині: через 5 років ДБР повідомило перші підозри

Взрывы военных складов на Луганщине

Державне бюро розслідування повідомило перші підозри у справі вибухів військових складів у Сватовому, які сталися у жовтні 2015 року.

Слідчі ДБР повідомили про підозру двом військовослужбовцям ЗСУ, яких вважають винними у вибухах військових складів у місті Сватове 29 жовтня 2015 року, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу ДБР.

8 та 10 лютого 2021 р. слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру двом військовослужбовцям ЗСУ за невжиття заходів щодо збереження ввіреного їм військового майна.

"За даними слідства, у 2015 році двоє командирів реактивних артилерійських батарей допустили розташування техніки поблизу польового артилерійського складу боєприпасів неподалік м. Сватове Луганської області з грубими порушеннями керівних військових документів.

Надалі, у результаті виниклої пожежі на складі РАО через диверсію невстановлених осіб, частина неналежно розміщеної військової техніки була знищена влученням боєприпасів, здетонованих через пожежу", - повідомили у відомстві.

Нагадаємо, 29 жовтня 2015 року у м. Сватове Луганської області виникла пожежа на польових складах сил АТО, де зберігалося близько 3 тис. тонн боєприпасів.

Внаслідок вибухів боєприпасів загинули 3 військовослужбовців та 1 цивільна людина, була знищена техніка, а також проводилася евакуація місцевих жителів.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик