13.02.2021, 12:43

"Тут буде місто-сад!": Сєвєродонецьк планують зробити привабливим для туристів

Северодонецк

У Сєвєродонецьку для залучення туристів планують втілити у життя ряд проектів для залучення туристів.

Про це під час онлайн-дискусії "Туризм на Луганщині: перспективний напрям розвитку громад, чи марна трата часу та ресурсів?" розповіла керівник управління економічного розвитку ВЦА м. Сєвєродонецьк Анастасія Пивоварова, повідомляє Час Пік.

За її словами, оскільки Сєвєродонецьк ще досить молоде місто, його туристична привабливість ґрунтується не лише на історико-архітектурній та культурній спадщині, а й на сучасних, модернових, культурних, спортивних просторах відпочинку та дозвілля.

У поточному році в Сєвєродонецьку планують приступити до реалізації кількох проектів.

Один з проектів, який дуже зацікавив сєвєродончан - будівництво спортивного комплексу зі штучним льодом, який планують звести у 73-му мікрорайоні. 

Площа споруди складе 3017, 65 м2, розмір льодового поля - 28 м/58 м. Зал буде розраховано на 450 осіб. Поруч планують облаштувати стояку для транспорту, розраховану на 3 автобуси та 45 автомобілів. 

Появау місті такої споруди дозволить проводити змагання різного рівня та приймати спортсменів з різних куточків регіону та України. 

Також у планах влади - збільшити рівень води у річці Борова до 3-х метрів. Реалізація цього проекту дозволить поліпшити гідрологічний та санітарний стан річки. А також можна буде проводити заняття з веслування на байдарках, змагання на туристичній смузі перешкод тощо.

У 2021 році у Сєвєродонецьку планують продовжити роботи з благоустрою та озеленення міських скверів, зон відпочинку, а також обладнання дитячих майданчиків.

Детальніше дивіться у сюжеті на YouTube-каналі Siversky Donec.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик