14.02.2021, 08:00

Українці можуть не платити за опалення, якщо в квартирі холодно, - експерт

Ольга Романец | Все новости автора
отопление

Причини відсутності тепла в квартирі можуть бути різні, але найчастіше українці скаржаться на холодні батареї, а платити за опалення при цьому доводиться чимало.

Про це розповів експерт з питань житлово-комунального господарства Олег Голубенко, передає Час Пік з посиланням на "Главком".

Тепла може не вистачати з багатьох причин - будь то погана ізоляція будинку, старі вікна або неправильно встановлені радіатори.

Однак якщо ви впевнені в тому, що вдома холодно саме через неякісне опалення, необхідно звернутися до постачальника тепла, призначити дату і час комісії, яка зобов'язана провести огляд і скласти акт про якість послуг, а також запросити перерахунок / подати заявку на відновлення послуги.

Як повідомляє експерт, якщо ваші звернення ігнорують, необхідно разом з сусідами скласти акт у вільній формі, завірити його підписами і відправити в обслуговуючу компанію і теплопостачальнику.

Якщо ж з послугою дійсно є проблеми, а перерахунок не роблять, потрібно звертатися до суду з позовом про захист прав споживача.

Читайте також: До 39 градусів морозу: синоптики розповіли про погоду в лютому

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик