15.02.2021, 14:56

Хто може отримати іпотеку під 7%: пояснення Мінфіну

Ольга Романец | Все новости автора
ипотека

Сьогодні, 15 лютого, Кабмін прийняв запропоновані Мінфіном зміни до порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів, якими, зокрема, істотно спрощуються критерії для позичальників.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну, передає Час Пік.

Постановою передбачено виключення визначення категорій осіб, які можуть бути позичальниками. А саме: тепер, щоб стати учасником програми "Доступна іпотека" під 7%, необов'язково перебувати на квартирному обліку, бути молодою сім'єю, внутрішньо переміщеною особою, науково-педагогічним працівником, лікарем або працівником бюджетної сфери.

Також скасовано вимогу щодо неперевищення забезпечення житлом на рівні 13,65 кв. метра на одного члена сім'ї або проживання в гуртожитку мешканцями аварійних та старих будинків.

Відповідно до внесених Кабінетом Міністрів змінами на отримання державної підтримки в сфері іпотечного кредитування зможуть розраховувати будь-які громадяни, які не мають у власності або власності сім'ї об'єктів житлової нерухомості та/або діючих договорів фінансування (інвестування) будівництва житлової нерухомості та/або майнових прав на об'єкти незавершеного будівництва житлової нерухомості, якщо їх загальна площа перевищує 50 кв. метрів на одинокого громадянина чи сім'ю з двох осіб і 20 кв. метрів на кожного наступного члена сім'ї.

Крім того, збільшується максимально допустимий розмір середньомісячного сукупного чистого доходу позичальника і членів його сім'ї з 5-кратного до 10-кратного розміру місячної середньої заробітної плати у відповідному регіоні, де розташований предмет іпотеки.

Читайте також: Деяким українцям підвищать пенсії на 500 гривень: названа дата

Тарифи на медичні послуги зростуть: за що українцям доведеться платити більше

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик