16.02.2021, 22:05

Невтішний прогноз: Пенсії в Україні можуть зменшиться в 1,5 рази

Марина Началова | Все новости автора
пенсия

І без того невеликі пенсійні виплати в Україні можуть зменшитися, оскільки демографічна криза лише поглиблюється, внесків працюючих громадян до Пенсійного фонду недостатньо.

Про це міністр соціальної політики Марина Лазебна говорила на пенсійному форумі, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Вона зазначила, що пенсії в Україні можуть скоротитися в 1,5 рази до 2055 року. За словами Лазебної, така ситуація виникла через те, що внески сплачують 13,2 млн найманих працівників, а пенсії отримують 11,2 млн пенсіонерів.

"Яких би змін не зазнавала солідарна пенсійна система, вона сама не може забезпечити людям гідне життя в поважному віці. Тому одним з найважливіших завдань держави є завершення реформи, яка триває вже понад 17 років - це впровадження обов'язкової накопичувальної системи", - заявила Лазебна.

Вона зазначила, що з метою впровадження накопичувальної пенсії в 2020 році була подана пропозиція до Верховної Ради щодо відповідного законопроекту.

Лазебна також зазначила, що на виконання указу президента був розроблений законопроект про впровадження накопичувальних пенсій для працівників важких і шкідливих професій.

Голова Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв недавно також заявляв, що через демографічну кризу розмір пенсій українців вже до 2030 року скоротиться в 1,5 рази.

"Ніхто не може гарантувати, що пенсія першого рівня (діюча виплата - ред.) в силу демографії не буде зменшуватись. Тому що вона залежить від того, скільки працюючих громадян відраховують на пенсії, на покриття витрат пенсіонерів. А кількість пенсіонерів у нас зростає, тому пенсія першого рівня буде зменшуватися", - заявив фінансист.

Читайте ще: В Україні закриють усі шахти? Які плани уряду і що чекає на вугільні регіони

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: