18.02.2021, 09:52

Прем'єр-міністр Грузії оголосив про відставку

Премьер-министр Грузии Георгий Гахария

Прем'єр-міністр Грузії Георгій Гахарія 18 лютого заявив про відставку. Причиною уходу з посади він назвав розбіжності у команді.

Георгій Гахарія є главою уряду Грузії з 9 вересня 2019 року. 18 лютого на спеціальному брифінгу він заявив про відставку, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

"Я прийняв рішення піти із займаної посади. Звичайно, я вірю і хочу вірити, що цей крок допоможе зменшити поляризацію в політичному просторі нашої країни, тому що я переконаний, що поляризація і конфронтація між нами є найбільшим ризиком для майбутнього нашої країни", – заявив Гахарія.

За словами політика, він залишає займану посаду через розбіжності з правлячою командою з приводу виконання рішення суду щодо лідера опозиційної партії "Єдиний національний рух" Нікі Мелія. 

Він зазначив, що Мелія ніколи не поважав грузинське законодавство, закликав громадян штурмувати парламент 20 червня 2019 року і був одним з організаторів штурму.

"Але, незважаючи ні на що, моєю абсолютно непохитною позицією є те, що виконання заходу, визначеного навіть законним правосуддям щодо конкретної людини, якщо це створює ризик здоров'ю, життю наших громадян або в цілому, створює політичну ескалацію в країні, є неприпустимим", – сказав Гахарія.

Довідка: Георгій Гахарія зайняв пост прем'єр-міністра Грузії після відставки Мамукі Бахтадзе у вересні 2019 року. Після перемоги партії "Грузинська мрія" на парламентських виборах 31 жовтня 2020 року Гахарія був повторно затверджений главою уряду.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик