18.02.2021, 11:55

Помер російський актор театру і кіно Андрій Мягков

Андрей Мягков

У Москві на 83-му році життя помер радянський і російський актор Андрій Мягков, найбільш відомий за ролями у фільмах "Іронія долі, або З легким паром!" та "Службовий роман".

Андрій Мягков помер у віці 82 років, у себе вдома, в четвер, 18 лютого. Про це повідомила прес-служба МХТ ім. Чехова, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

За попередніми даними, причиною смерті стала гостра серцева недостатність.

Андрей Мягков

Андрій Мягков - радянський і російський актор театру та кіно, театральний режисер та педагог, автор детективної прози. Народний артист РРФСР, лауреат Державної премії СРСР та Державної премії РРФСР імені братів Васильєвих.

З 1965 р. працював у театрі "Современник", з 1977 р. був актором МХАТ, потім служив у МХТ імені А. П. Чехова. Згодом став режисером-постановником вистав у МХТ ім. Чехова.

Мягков народився у Ленінграді 8 липня 1938 року. У кіно актор дебютував у 1965 році з роллю дантиста Чеснокова в комедії "Пригоди зубного лікаря".

Андрей Мягков

Широка популярність до Мягкова прийшла завдяки багаторічній співпраці з режисером Ельдаром Рязановим. Актор зіграв ролі Жені Лукашина в "Іронії долі, або З легким паром!", Анатолія Новосельцева у "Службовому романі", Семена Хвостова в "Гаражі" та Юлія Карандишева у "Жорстокому романсі".

Всього на рахунку актора десятки фільмів та постановок. Глядачі пам'ятають актора також за ролями у фільмах "Брати Карамазови", "Дні Турбіних", "Гонки по вертикалі", "Старий будинок", "Срібні труби", "Надія", "На Дерибасівській хороша погода, або на Брайтон-Біч знову йдуть дощі", "Післямова" тощо.

З 2010 року Андрій Мягков практично не знімався у кіно.

Андрей Мягков Андрей Мягков Андрей Мягков

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик