18.02.2021, 12:23

Верховна Рада дала політичну оцінку Революції Гідності: реакція екс-президента Януковича

Революция Достоинства

Верховна Рада України прийняла постанову, якою визначила Революцію Гідності одним з ключових моментів української державності та виразником національної ідеї свободи.

Постанова № 2739 "Про Заяву Верховної Ради України у зв'язку з сьомою річницею початку Євромайдану та подій Революції Гідності" була прийнята парламентом 17 лютого 2021 року. Про це йдеться у повідомленні на ]]>сайті]]> українського парламенту, передає Час Пік.

Верховна Рада назвала Революцію Гідності одним з ключових моментів становлення української державності. "За" проголосувало 295 народних депутатів, "проти" – 18, "утрималися" – 10.

Постанову підтримали всі фракції та депутатські групи, крім ОПЗЖ, яка проголосувала "проти". Також "проти" проголосував Максим Бужанський з партії "Слуга народу".

Верховная Рада дала политическую оценку Революции Достоинства

У документі сказано, що Рада усвідомлює необхідність дати політичну оцінку подіям Революції Гідності та її наслідкам, у тому числі у зв'язку з частковою неможливістю притягнути винних до відповідальності.

Документ визначає Революцію Гідності одним з ключових моментів української державності і виразником національної ідеї свободи, підкреслює неприпустимість зволікання з розслідуванням "справ Майдану", важливість пам'яті про Героїв Небесної Сотні, неприпустимість узурпації влади, висловлює політичну оцінку режиму Віктора Януковича.

Екс-президент України Віктор Янукович назвав рішення Верховної Ради про визнання Революції Гідності одним з ключових моментів будівництва Української держави "сумнівним та розколюючим" українське суспільство.

У своїй заяві Янукович назвав Євромайдан "збройним державним переворотом". Заяву екс-президента опублікував 17 лютого у Facebook його адвокат Віталій Сердюк.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик