18.02.2021, 14:19

У Лисичанську виділили кошти на фінансову підтримку водоканалу: куди підуть гроші

Лисичанскводоканал

ЛЕО та "Луганськгаз" обіцяють покарати КП "Лисичанськтепломережа", якщо борги підприємства не будуть погашені. Місцева влада робить кроки, щоб місто не залишилося у морози без опалення. Ситуація з КП "Лисичанськводоканал" також залишається напруженою.

ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" на вимогу постачальника електроенергії ТОВ "ЕНЕРА СХІД" 12 лютого планувало знеструмити об'єкти тепломережі. Пізніше знеструмлення було відкладено на невизначений термін. До енергетиків приєднався і "Луганськгаз", який також вимагає погасити борги, що накопичилися у "Лисичанськтепломережі", повідомляє Час Пік.

Керівництво КП "Лисичанськтепломережа" та місцева влада намагаються знайти вихід з ситуації, що склалася і домовитися з енергетиками та газівниками.

Складною у Лисичанську залишається і ситуація з боргами ЛКСП "Лисичанськводоканал".

Керівник військово-цивільної адміністрації м. Лисичанськ Олександр Заїка підписав розпорядження №161 від 16 лютого "Про виділення коштів на фінансову підтримку ЛКСП "Лисичанськводоканал".

"Розглянувши звернення ЛКСП «Лисичанськводоканал», з метою забезпечення належного утримання та ефективної експлуатації об’єктів житлово-комунального господарства, що перебувають у комунальній власності, необхідного рівня та якості послуг, керуючись пунктом 10 частини один статті 4, пунктом 8 частини три статті 6 Закону України «Про військово-цивільні адміністрації»

зобов’язую: 

1. Виділити з місцевого бюджету кошти на фінансову підтримку         ЛКСП «Лисичанськводоканал» в сумі 6 080 344 (шість мільйонів вісімдесят тисяч триста сорок чотири) грн...",- йдеться у розпорядженні.

Зазначається, що виділені кошти будуть спрямовані:

- у сумі 2 621 768 грн - на оплату спожитої активної електроенергії за грудень 2020 року;

- у сумі 416 940 грн - на компенсацію витрат на оплату послуги з передачі електричної енергії за грудень 2020 року;

- у сумі 2 646 154 грн - на оплату спожитої активної електроенергії за січень 2021 року;

- у сумі 395 482 грн - на компенсацію витрат на оплату послуги з передачі електричної енергії за січень 2021 року.

Інформації про те, як вирішується ситуація з накопиченими боргами підприємства за минулі роки, поки немає.

Читайте також: "Страшилки тривають": Лисичанськ ризикує замерзнути, тепломережа отримала ще одну "чорну мітку"

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик