19.02.2021, 12:59

"Мінування" школи та осквернення пам'ятника: До чого можуть привести "забави" підлітків з Лисичанська?

Лисичанск

У Лисичанську протягом тижня сталося дві НП за участю підлітків. У першому випадку молоді вандали пошкодили пам'ятник Героям добровольцям, у другому - підняли на ноги лисичанську поліцію, рятувальників та вибухотехніків, "замінувавши" школу.

Повідомлення про мінування школи №29 по вул. Шкільна, 2-а у м. Привілля надійшло по спецлінії "102" від диспетчера ДСНС 18 лютого о 15:40. На місце негайно виїхали правоохоронці, співробітники СБУ, рятувальники, кінологи, вибухотехніки та оперативно-технічна служба, повідомляє Час Пік.

Враховуючи, що в будівлі школи знаходилися учні та адміністрація, було проведено евакуацію, виставлено оточення навколо потенційно небезпечної зони.

В результаті обстеження будівлі інформація про замінування не підтвердилася.

Правоохоронці оперативно встановили особи двох учнів даної школи (14-ти та 15-років), які повідомили у ДСНС про мінування школи. Мотивів свого вчинку підлітки пояснити не змогли. 

За даним фактом відомості внесені до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 259 КК України "Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення або пошкодження об'єктів власності".

Лисичанск

Це далеко не поодинокий випадок, коли підлітки "бавляться", забувши про наслідки та покарання.

14 лютого о 22:40 до поліції Лисичанська надійшло повідомлення про те, що невідомі пошкодили пам'ятник Героям добровольцям, встановлений на перехресті вулиць Красна та Жовтнева. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 297 КК України.

В ході проведення слідчо-оперативних заходів співробітники поліції разом зі співробітниками СБУ встановили особи правопорушників та їх місцезнаходження. Вандалами виявилися жителі Лисичанська (14-ти та 19-років).

Лисичанск

В обох випадках правоохоронці спрацювали оперативно, чітко та злагоджено. Особи "жартівників" встановлено, слідчі проводять з підлітками слідчі дії, встановлюють всі обставини події та мотив скоєння злочину. 

Молодих "жартівників" тепер візьмуть "на замітку" у поліції, ну а батьків чекає чимало неприємних хвилин та профілактичних бесід.

Що це - недоліки сімейного та шкільного виховання або "дитячі пустощі" від неробства? Можливо, владі пора зайнятися питанням зайнятості молодого покоління і організувати в місті більше клубів та центрів, які стануть зонами тяжіння молоді і допоможуть направляти енергію в потрібне русло.

Кажуть - "маленькі дітки - маленькі бідки", аби не стало пізно...

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик