19.02.2021, 14:36

Сніговий шторм та екстремальні морози: Жертвами негоди у США стали вже 37 осіб

Снежный шторм и экстремальные морозы

Сполучені Штати накрив потужний сніговий шторм та сильні морози. Через екстремальні погодні умови загинуло щонайменше 37 осіб, більшість з них – у штаті Техас.

В цілому погіршення погодних умов у США вплинуло на життя понад 100 мільйонів американців, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Через негоду в США виникли проблеми з водопостачанням, постачальники питної води не можуть впоратися з доставкою. Без електрики 18 лютого залишалися 2,5 млн осіб.

У Техасі, де мільйонам домогосподарств вже відновили подачу електроенергії, майже половина з 13 млн жителів досі не має доступу до чистої води.

ЗМІ повідомляють, що кількість загиблих зросла до 37 осіб. Більшість смертей пов'язано з дорожньо-транспортними пригодами в результаті ожеледиці на дорогах.

Другою за поширеністю причиною смерті стало отруєння чадним газом, оскільки люди використовували транспортні засоби або генератори, щоб зігрітися при низьких температурах на тлі відключення електроенергії. Також люди вмирали в дорозі від переохолодження.

Зокрема, три людини загинуло в результаті торнадо в Північній Кароліні, в Х'юстоні жінка з дитиною померли від отруєння чадним газом – вони використовували свої автомобілі для обігріву. В результаті зимового шторму в Луїзіані загинули три людини, в тому числі 50-річний чоловік, який послизнувся на льоду.

Як повідомляє телеканал CBS News, найбільша кількість загиблих в штаті Техас, де внаслідок холодів відсутня електрика та проривають водопровідні труби. У штаті внаслідок інцидентів, пов'язаних зі складними погодними умовами, померло щонайменше 20 осіб.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик