19.02.2021, 23:01

Українців попередили про новий тариф на газ

газ

Після закінчення опалювального сезону українці платитимуть за газ за новими тарифами. Ті, хто потребують, отримають субсидії.

Про це розповів 19 лютого під час години запитань до уряду прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Він окреслив загальну стратегію уряду та підкреслив досягнення.

"Актуалізація інформації, що відбувається, як ми рухаємося. Один з рухів - максимальний тариф 6,99 грн за куб до кінця опалювального сезону. Це справедлива ціна. Свідчить цьому те, що постачальники самі знизили ціну на газ у січні. Деякі компанії ставлять ціну навіть менше", - сказав Шмигаль.

Крім того, він відзначив зниження тарифів на розподіл природного газу та встановлення максимального тарифу - 1,79 грн.

Що стосується нових тарифів, які будуть діяти після закінчення опалювального сезону, прем'єр-міністр обійшовся без конкретики, проте заявив, що платити доведеться по-новому. Ті ж, хто ризикнуть на оформлення річних тарифних планів, отримають фіксовану суму на весь рік. Робота над запуском річних продуктів ведеться.

"Триває робота над запуском річних продуктів. Тоді споживачам буде зрозуміло, скільки вони будуть платити влітку, взимку, навесні", - додав Шмигаль.

Читайте також: В Україні встановлено єдиний тариф на електроенергію: хто позбувся пільг і скільки тепер платити за світло

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик