20.02.2021, 12:03

У Москві 20 лютого суд розгляне дві справи проти Навального: відео із залу суду

В Москве 20 февраля суд рассмотрит два дела против Навального

У Москві 20 лютого суд розгляне дві справи щодо опозиційного політика Олексія Навального. Захист Навального просить суд виконати рішення ЄСПЛ, який зажадав його звільнення.

На першому засіданні суду розглядатиметься скарга адвокатів Олексія Навального щодо заміни умовного терміну у справі "Ів Роше" на реальний. На другому - кримінальна справа про наклеп на ветерана Гната Артеменка, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

Навальному, який фігурує у кримінальній справі, можуть винести вирок. Раніше прокурор просив оштрафувати опозиціонера на 950 тис. рублів. У свою чергу, він провину він заперечує, а справу вважає політичною.

До зали суду Олексія Навального привезли з СІЗО "Матроська тиша". Він візьме участь у засіданні особисто. У суду посилені заходи безпеки. Автозак з Навальним супроводжували автомобілі патрульних.

До суду прибули іноземні дипломати, а на засідання по Навальному акредитованіо 18 зарубіжних ЗМІ.

Розглянувши апеляційну скаргу опозиційного політика Олексія Навального у справі "Ів Роше", на виїзному засіданні Мосміськсуд прийняв рішення залишити його реальний термін в силі. Але суд постановив зарахувати час з 30 грудня 2014 року по 18 лютого 2015-го, яке Навальний провів під домашнім арештом.

Нагадаємо, Олексія Навального затримали 17 січня 2021 року в аеропорту Внуково відразу після його повернення з Берліна, де він лікувався після отруєння "Новачком".

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик