21.02.2021, 20:44

Весна стане випробуванням на міцність для Кримського мосту: проблеми вже почалися

Марина Началова | Все новости автора
крымский мост

Зима 2020/2021 виявилася суворішою, ніж кілька попередніх. Азовське море замерзло, у регіоні випало чимало снігу, і настання весни може виявитися справжнім випробуванням на міцність для мосту, незаконно побудованого росіянами через Керченську протоку.

Як пише в Фейсбуці журналіст Борис Пенчук, проблем окупантам може принести льодохід, передає Час Пік.

"Висота сніжного покрова у Керчі складає 47 см. В Краснодарському краї - приблизно те саме.
Азовське море - замерзло, весь цей сніг лежить і пресується на поверхні льодового покрова, а це - величезна кригова маса.
Зазвичай, коли приходить тепло, то починається льодохід, і здоровенні брили криги в залежності від напрямку вітру ходять з Чорного до Азовського моря, і навпаки.
Гарне буде випробування для Кримського моста та його опор..."
- пише журналіст.

Проте проблеми з мостом вже є: виявилося, що він погано пристосований до експлуатації взимку. Днями рух Кримським мостом було перекрито через сильний снігопад, в результаті чого водії близько 6 годин стояли у величезному заторі. Станом на зараз рух відновлено.

Місцеві ЗМІ написали, що проектувальники побудували якийсь "літній" варіант мосту.

"При відкритті йшлося про якусь супер-пупер протиобмерзальну систему, яка не завдає шкоди екології. І де вона? Проектувальники навіть паркувальні майданчики не передбачили на такі випадки - машини змушені стояти на "Тавриді", з'їздів з якої немає деколи довгі десятки кілометрів", - пише сайт "Аргументы недели - Крым", зазначивши, що таке сталося навіть не за найлютішої негоди.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик