21.02.2021, 21:23

Українцям розповіли, що найстрашніше можна знайти в ковбасі

Марина Началова | Все новости автора
колбаса

Не секрет, що ковбаси вважаються не найкориснішим продуктом, але багато хто купує їх на свій страх і ризик. У магазинній ковбасі можна виявити небезпечні для здоров'я добавки.

Експерти розповіли в ефірі каналу "Україна 24", що такого страшного можна виявити в українській ковбасі, передає Час Пік.

Доктор медичних наук, гастроентеролог Вадим Шипулін заявив, що в ковбасах бувають найрізноманітніші добавки, зашифровані так званими "єшками". Однією з найбільш небезпечних добавок є глютен, яку зараз часто додають у ковбасу.

"Гастроентерологи кажуть, що приблизно 1 з 300 людей має непереносимість глютену, і безумовно, навіть у невеликих кількостях глютен може викликати проблеми з кишечником", - заявив Шипулін.

Він зазначив, що сам вважає за краще сирокопчену ковбасу, в якій найбільший вміст м'яса. Але в цілому свіже цільне м'ясо все ж краще, ніж ковбаса.

А завідувач кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів, професор, доктор технічних наук Василь Пасічний сказав, що потрібно звертати увагу на наявність у ковбасі м'яса механічної обвалки, адже це означає, що в продукті, по суті, містяться кістки.

"В ковбасах м'ясовмісних треба більше контролювати вміст м'яса механічної обвалки, оскільки дана сировина виходить при додаванні кісток, і в принципі включає в себе не зовсім корисні речовини", - зазначив Пасічний.

Читайте ще: Як в українців можуть "угнати" мобільний номер: "Київстар" попередив абонентів про небезпеку

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: