22.02.2021, 14:37

СБУ викрила масштабну схему розкрадання коштів "Укрзалізниці"

Ольга Романец | Все новости автора
СБУ

Служба безпеки України виявила масштабну схему розкрадання державних коштів "Укрзалізниці", які повинні були бути спрямовані на утримання одного з об'єктів критичної інфраструктури.

Про це інформує СБУ на своєму офіційному сайті, передає Час Пік.

Повідомляється, що були привласнені кошти під час відновлення залізничного мосту на ділянці міжнародного сполучення Гомель - Чернігів - Київ.

Зазначається, що цей об'єкт має надзвичайно велике значення. Від утримання його в належному стані залежить функціонування транспортного коридору, що пролягає Україною.

Як повідомляють в СБУ, угоду влаштували чиновники регіональної філії "Південно-західна залізниця" в союзі з керівництвом компанії-підрядника. В ході капітального ремонту об'єкта критичної інфраструктури зловмисники "на папері" підвищили обсяг виконаних робіт і вартість матеріалів. Це підтвердив ряд досудових експертиз, які здійснила СБУ.

Злочинцям повідомили про підозру за ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК.

Читайте також: "Нова пошта" ввела нові правила для клієнтів: що змінилося

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: