23.02.2021, 07:28

Подорожчання комуналки: як зміняться платіжки українців і хто платитиме на 1000 гривень більше

Ольга Романец | Все новости автора
коммунальные платежи

На початку поточного року в Україні подорожчали всі комунальні платежі, у зв'язку з цим платіжки українців у лютому збільшилися на 800-1000 гривень.

Як зазначає голова Союзу споживачів комунальних послуг Олега Попенка, найбільше платіжки збільшаться у власників приватних будинків, передає Час Пік з посиланням на OBOZREVATEL.

"У листопаді і грудні подорожчав розподіл газу на 100%. Для мешканців квартир це не так відчутно, а от платіжки власників приватних будинків одразу зросли на 600-800 грн. Подорожчала і вартість самого газу, але через держрегулювання це не так помітно", - пояснив експерт.

Також ще в грудні профільна комісія затвердила зростання тарифів на холодне водопостачання та водовідведення в середньому приблизно на 22% по країні.

Подорожчало також і світло, з 1 січня всі домогосподарства країни платять на 78 грн більше за електроенергію через скасування пільгового тарифу.

Нагадаємо, ціни на продукти в Україні зростуть вже навесні. Прогнозується подорожчання яєць, хліба, рослинної олії та молочної продукції.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик