23.02.2021, 10:05

Верховна Рада сьогодні збереться на позачергове засідання, щоб переглянути ветований Зеленським закон

Марина Началова | Все новости автора
верховна рада

Сьогодні, 23 лютого, Верховна Рада проведе позачергове пленарне засідання. На порядок денний виноситься усього один закон.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради, передає Час Пік.

Засідання почнеться о 12:00. На засіданні планується повторно розглянути Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби», № 4531 з пропозиціями Президента України від 18.02.2021.

Цей закон був прийнятий у другому читанні 16 лютого, але 18 лютого президент Володимир Зеленський наклав на нього вето і повернув у парламент з пропозиціями.

Згідно з документом, протягом шести місяців з набрання ним чинності мають бути оголошені конкурси на посади, які обіймають особи за контрактом про проходження державної служби на період дії карантину.

Також передбачається, що якщо посада міністра вакантна більше 60 днів, одна і та сама особа, яка обіймає посаду першого заступника міністра або заступника міністра, не може виконувати обов’язки міністра більше 30 днів.

Крім того, законом забороняється покладати обов'язки міністра на особу, кандидатура якої на відповідну посаду була відхилена Верховною Радою поточного скликання.

Як повідомили у прес-службі ОПУ, Зеленський просить Верховну Раду вилучити із закону норми щодо обмеження виконання повноважень заступниками міністра, якщо посада міністра є вакантною.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: