23.02.2021, 11:50

Псевдобанківські працівники та оголошення на OLX: шахраї видурили у мешканців Луганщині майже 100 тис. грн

Марина Началова | Все новости автора
шахраї

На Луганщині продовжують діяти шахраї. Протягом доби «псевдобанківські працівники» та «продавці» заволоділи грошима мешканців області на загальну суму майже 100 000 грн.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Луганської області, передає Час Пік.

Так, до Сєвєродонецького управління поліції надійшло повідомлення місцевої мешканки про те, що їй зателефонував невідомий, який представився працівником «Приватбанку» та повідомив, що в неї виникла проблема з підвищенням ліміту по її рахунку та для усунення потрібно поповнити мобільний рахунок на 1200 грн. Після того, як заявниця поповнила рахунок мобільного телефону на вказану суму, на її телефон надійшло «sms-повідомлення» з кодом для підтвердження реєстрації у програмі «Шарпей», після чого невідомий переконав жінку повідомити йому коди, що надійшли «sms-повідомленнями». Після чого з мобільного рахунку заявниці були зняті грошові кошти у сумі 1200 грн.

У м. Кремінна місцевій мешканці зателефонував невідомий, який представився працівником «Приватбанку» та повідомив, що банк проводить реструктуризацію, та попросив назвати СVV-код картки заявниці. Після того, як заявниця надала необхідні дані з її картки були зняті гроші у сумі 37500 грн.

Мешканець м. Сватове на сайті «ОЛХ» знайшов оголошення про продаж телефону «Iphone SE» за 1000 грн. Заявник зв’язався з продавцем та домовився про покупку телефону після чого перерахував на рахунок «Ощадбанку» 705 грн у якості передплати. Після оплати продавець перестав виходити на зв'язок, а телефон заявник не отримав.

У м. Рубіжне місцевий мешканець у одному з магазинів міста замовив кухонні меблі вартістю 11500 грн, домовився з продавцем про поставку замовлення до 24 січня та вніс оплату у повному розмірі. У подальшому меблі поставлені не були. До теперішнього часу заявник неодноразово звертався до продавця з вимогою виконати замовлення або повернути гроші але продавець під різними приводами відмовляє.

Мешканець смт Біловодськ на сайті «ОЛХ» знайшов оголошення про продаж цукру. Зателефонувавши за вказаним у оголошенні номером, заявник домовився про поставку 6 тон цукру та перерахував на рахунок «Приватбанку» 49 тис. грн. У подальшому продавці перестали виходити на зв'язок з заявником, натепер номери вимкнено та цукор не доставлено.

За даними фактами відкрито кримінальні провадження за ст. 190 КК України «Шахрайство».

Громадян закликають: ніколи не передавайте pin-код та cvv-код своєї банківської картки! Ця інформація потрібна для використання лише вам! При покупці товарів у мережі інтернет користуйтесь послугою післяплати!

Раніше повідомлялося, що на Луганщині школяр отруївся "жувальним табаком".

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик