23.02.2021, 12:13

Суд засудив Стерненка до 7 років в'язниці

Марина Началова | Все новости автора
стерненко

Приморський районний суд Одеси присудив 7 років позбавлення волі активісту Сергію Стерненко у справі про викрадення людини.

Вирок передбачає 7 років і 3 місяці позбавлення волі і конфіскацію половини майна, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Стерненка визнали винним у викраденні депутата Комінтернівської райради Одеської області Сергія Щербіча - члена проросійської партії "Родіна". Тоді Стерненко був лідером одеського осередку "Правого сектора".

За кілька днів до того, як Щербіч повинен був отримати мандат депутата райради, його викликали на зустріч, звідки відвезли в невідомому напрямку з мішком на голові, били і вимагали відмовитися від мандата. Слідство встановило, що одним з людей в масках, які викрали Щербіча, був Стерненко.

Сторона захисту буде подавати апеляцію на вирок.

Прокурори вимагали для Стерненка 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Його також звинувачували в незаконному носінні зброї і перевищенні самооборони: в 2018 році на Стерненка напали біля його будинку в Одесі, він відбився від нападника ножем - той помер від отриманих поранень.

Читайте ще: Шарій не з'явився на допит: в СБУ повідомили, що буде далі

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: