23.02.2021, 14:21

Знову одна платіжка за газ: Вітренко анонсував українцям зміни

Марина Началова | Все новости автора
платежка

Платежі за газ та розподіл газу можуть знову об'єднати в одну платіжку. Про це заявив виконуючий обов'язки міністра енергетики Юрій Вітренко, передає Час Пік.

У Фейсбуці урядовець поділився подальшими планами щодо роботи міністерства.

"З конкретних речей, над якими ми зараз працюємо у відповідь на запит багатьох споживачів - це перехід на одну платіжку за газ та розподіл, при цьому щоб тариф на розподіл не був в одних регіонах вищим за тарифи в інших регіонах", - зазначив Вітренко.

Крім того, він повідомив, що планується забезпечити автоматичний обмін даними між системою нарахування монетизованих субсидій і системами виставлення рахунків за комунальні послуги.

"Так і держава, і споживач, зможуть легко контролювати, яку частину рахунку покриває субсидія. Державі це потрібно для того, щоб бути готовою оперативно допомагати тим, хто неспроможний сплатити рахунок", - написав Вітренко.

За його словами, опрацьовується введення обмеження націнки монополістів на роздрібному ринку та вдосконалення роботи оптового ринку зокрема щодо обсягів, які мають виставляти на ринок державні компанії. Для споживачів це означає менші ціні.

Також пропонується змінити принципи формування тарифів, щоб споживачі були впевнені в тому, що на них не перекладають неефективність роботи операторів мереж, і щоб гроші не виймалися, а вкладалися у підвищення якості та надійності постачання газу, тепла, електроенергії, зазначив в.о. міністра.

Нагадаємо, сьогодні Рада прийняла закон про держслужбу, який розширює повноваження Вітренка.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик