24.02.2021, 07:29

"Натягнули нову маску": Заблоковані "канали Медведчука" створили новий медіахолдинг

информполитика

Канали "112 Україна", ZIK та NewsOne створили нову компанію під назвою "Медіахолдинг "Новини" зі статутним капіталом 100 грн.

Заблоковані телеканали народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака створили нову компанію - ТОВ "Медіахолдинг "Новини". Про це повідомив міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко у своєму Telegram-каналі.

"Заборонена «Трійка Медведчука», що називала себе «Медіахолдинг «Новини» натягнула нову маску. Створила ТОВ з такою ж назвою. Напевно, щоб РНБО та СБУ їх довго не шукали.

Засновниками нового ТОВ є 100 осіб. Загалом. Кожен з них "скинувся" на створення ТОВ по одній гривні. Таким чином, статутний капітал ТОВ "Медіахолдінг "Новини" – 100 грн", - написав Ткаченко.

Керівником "Медіахолдингу" Новини" числиться Віктор Фролов, уповноваженим представником компанії - президент забороненого "Медіахолдингу "Новини" Єгор Бенкендорф.

"Схоже на те, що Медведчук і Ко шукають юридичні способи, аби знов запустити трансляцію кремлівської пропаганди в наш інформаційний простір. Проте, скільки нових ТОВок за 100 гривень не роби – суть не змінюється, а отже й увага з боку держави до їхньої "діяльності", - написав Ткаченко.

Нагадаємо, на початку лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про введення санкцій проти каналів "112 Україна", ZIK та NewsOne та їх номінального власника Тараса Козака, який є соратником нардепа Віктора Медведчука.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик