25.02.2021, 09:39

З Києва до Лисичанська та Сєвєродонецька за 8 годин: ЄІБ готовий профінансувати новий проект

ЕИБ готов профинансировать новый проект

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) готовий профінансувати електрифікацію залізничних колій на ділянці "Сіверськ-Лисичанськ" в рамках програми "Відновлення Донбасу". Проект дозволить скоротити тривалість поїздки на поїзді з Києва до Лисичанська та Сєвєродонецька.

Про це заявив заступник міністра фінансів Олександр Кава під час всеукраїнського форуму "Україна 30. Інфраструктура", повідомляє Час Пік.

"Якщо "Укрзалізниця" вчасно підготує проектну документацію, ми в Міністерстві фінансів вже отримали схвалення від Європейського інвестиційного банку, щоб профінансувати цей проект в рамках програми "Відновлення Донбасу", - сказав Олександр Кава.

За словами чиновника, проект передбачає модернізацію та електрифікацію залізничної ділянки від станції "Сіверськ" через Новозолотарівку до вокзалу Лисичанська і дозволить скоротити тривалість поїздки з Києва до Лисичанська та Сєвєродонецька з нинішніх мінімальних 12 годин до 8 годин.

Заступник міністра зазначив, що в агломерації Сєвєродонецька та Лисичанська проживає близько половини жителів підконтрольної Україні територій Луганської області.

ЕИБ готов профинансировать новый проект

За словами Кави, в перспективі також вирішення питання про прискорення залізничного сполучення між Маріуполем та Краматорськом. Для реалізації даного проекту необхідно побудувати близько 30 км залізничних колій між Кураково та Південнодонбаською, що дозволить більш ніж на 200 км скоротити відстань між Маріуполем та Краматорськом для поїздів.

Читайте новини регіону:

Луганська та Донецька області потрапили в "помаранчеву" зону карантину

На Луганщині керівництво митниці та чиновників митного поста "Лисичанськ" звинувачують у корупції

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик