25.02.2021, 14:58

На Луганщині зробили перше щеплення від СОVID-19: регіон отримав першу партію вакцини

На Луганщине сделали первую прививку от COVID-19

У Луганську область 25 лютого надійшла вакцина проти COVID-19 в кількості 14300 доз. В області вже зробили перше щеплення від коронавірусу.

Додатково з вакциною отримано шприци ін'єкційні стерильні та контейнери для збору голок і медичних відходів. Вакцинація здійснюється добровільно, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Медична сестра мобільної бригади КНП "Сватівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Людмила Глущенко та лікар-кардіоревматолог КНП ЛОР "Луганська обласна дитяча клінічна лікарня" Сергій Пономарьов першими в області отримали щеплення від COVID-19 вакциною AstraZeneca (Covishield).

"В Луганській області розпочато перший етап вакцинації. Сьогодні ми отримали 14300 доз вакцин, з яких 6800 доз буде розподілено на вакцинацію військовослужбовців, які беруть участь в Операції об’єднаних сил. Окрім військових під час першого етапу будуть провакциновані працівники мобільних бригад, всі медичні працівники, працівники лабораторій, екстреної медичної допомоги та люди, які перебувають у спеціалізованих закладах (інтернатах, будинках для осіб похилого віку). Перший етап вакцинації на Луганщині планується провести в термін березень-квітень 2021 року", – сказала заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгінська.

Луганская

На першому етапі будуть вакцинуватися ті, хто найбільше потребує захисту і допомагає іншим:

  • всі працівники мобільних бригад з вакцинації (в області 4 бригади, у кількості 20 осіб);
  • всі медичні працівники (лікарі та середній медичний персонал), які працюють в закладах охорони здоров’я, де надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірусну хворобу (в області це 11 лікарень першої хвилі, у кількості 4300 осіб);
  • всі працівники лабораторій, які проводять лабораторні дослідження на коронавірусну хворобу;
  • всі працівники екстреної медичної допомоги, включаючи водіїв (у кількості – 476 осіб);
  • люди, які перебувають у спеціалізованих закладах (інтернатах, будинках для осіб похилого віку) та працівники цих закладів – у кількості 1575 осіб;
  • військовослужбовці (включаючи Збройні Сили України та Національну гвардію України), які беруть участь в Операції об’єднаних сил на сході України (у кількості 4000 осіб).

На цьому етапі вакцинація здійснюватиметься мобільними бригадами, які 15-23 лютого пройшли практичні навчання з імунізації від COVID-19 вакцинами AstraZeneca (Covishield) та Pfizer/BioNTech у Києві.

За словами головного лікаря Луганської обласної дитячої клінічної лікарні Світлани Ошеко, вакцинація абсолютно безпечна.

"Рівень вакцинації – рівень розвитку суспільства. Вакцина – це РНК-частини вірусу й у людей, яким вона вводилась жодного разу не було алергічних реакцій, зокрема анафілактичного шоку", - зазначила фахівець.

В Луганскую область 25 февраля поступила вакцина против COVID-19 в количестве 14300 доз. В области уже сделали первую прививку от коронавируса. В Луганскую область 25 февраля поступила вакцина против COVID-19 в количестве 14300 доз. В области уже сделали первую прививку от коронавируса.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик