25.02.2021, 16:02

Плоди вакцинації від COVID-19: Ізраїль має намір повернутися до звичного життя вже в квітні

карантин в израиле

Ізраїль планує вже до квітня повернутися до звичного життя після локдауну, введеного через COVID-19.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньяху, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

За його словами, повне відновлення економічної діяльності країни до квітня може відбутися в разі, якщо прогнози уряду вірні і показники захворюваності будуть триматися на низькому рівні.

За даними ЗМІ, до квітня планується вакцинувати всіх жителів Ізраїлю старше 16 років. Однак Нетаньяху стверджує, що на сьогоднішній день ще близько 1 мільйона дорослих все ще не зробили щеплення.

"Близько мільйона ізраїльтян ще навіть не отримали першу дозу вакцини і все ще можуть серйозно захворіти... У всьому світі люди чекають вакцини. В Ізраїлі ж вакцини чекають людей. Нам необхідно це змінити", - цитують у ЗМІ Нетаньяху.

Як зазначається, зараз в Ізраїлі діє перша фаза виходу з локдауну: будь-який щеплений від COVID-19 може відвідувати культурні заходи і проводити вільно дозвілля.

Друга фаза передбачає відновлення роботи освітньої системи. На третій фазі жителям Ізраїлю зроблять більш універсальні документи про проходження вакцинації. На четвертій - зроблять щеплення всім, хто не досяг 16 років. Остання, п'ята, фаза передбачає повний перезапуск економіки, що має відбутися в квітні.

Читайте також: У ВООЗ сказали, коли, ймовірно, закінчиться пандемія коронавірусу і знімуть карантинні обмеження

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик